registerwin

Peter Mentzij namens Nederland naar WK Rummikub

 • Geplaatst: 6 november 2015, Geplaatst in Nieuws

  WK RummikubOp zondag 8 en maandag 9 november vindt in het vijfsterrenhotel Ritz Carlton op de Potsdammer Platz in hartje Berlijn het negende WK Rummikub plaats. 32 spelers uit 32 landen strijden in Berlijn om de prestigieuze titel Wereldkampioen Rummikub. De eerste rondes beginnen zondag 8 november om 9.00 uur, de finales zijn maandagmiddag 9 november van 14.30 tot 17.00 uur.

  De Nederlandse deelnemer is Peter Mentzij uit Purmerend, een 45-jarige vestigingsmanager van een uitzendbureau. Hij was eerder wereldkampioen in 1997, toen hij als 27-jarige in Londen de wereldtitel veroverde. Nederland was vaker succesvol, want ook Carla van Perlo (Parijs, 2000), Jacqueline Beekman (Maastricht, 2006) en Matthijs Delvers (Sicilië, 2012) wisten het WK al eens te winnen.

  Deze week kon je aan Peter Mentzij je Rummikub vraag stellen. De 3 leukste of origineelste vragen worden hieronder beantwoord en winnen een Rummikub Classic spel!

  Vraag 1 – gesteld door Sabine Geurds:

  Heb je een grotere winkans wanneer je veel setjes kunt leggen met middenmoot-cijfers (5 t/m 9) in plaats van met de begincijfers (1 t/m 4) of eindcijfers (10 t/m 13)?

  Antwoord:
  Ja en nee, de eindcijfers hoef je niet vast te houden omdat deze veelal op tafel komen. Je opent tenslotte toch vaak met de hogere stenen. Deze bewaren heeft dus niet zoveel zin. De begincijfers daarentegen kunnen wel interessant zijn om wat langer vast te houden omdat je dan meer kans hebt het spel te blokkeren. Je denkt dus wel in de juiste richting!

  Vraag 2 – gesteld door Ronald Hilligehekken:

  Een effective speel wijze, is dat snel alles leggen wat je uit kan leggen na de eerste 30, of moet je juist strategische keuzes maken en niet alles weggeven. Welke tactiek vergroot je winkans?

  Antwoord:
  De kunst is natuurlijk om zo snel mogelijk je bord leeg te spelen, als je dus alles uit kunt leggen na de eerste 30 moet je dat zeker doen. Kan je dat niet dan is het zeker aan te raden om strategische keuzes te maken. Je kunt met het neerleggen van bepaalde stenen je tegenstanders uitlokken om voor jou de juiste stenen neer te leggen. Dit lukt natuurlijk niet altijd, maar als je er even over nadenkt lukt het 9 van de 10 keer wel. Heb je niet de juiste uitlokstenen? Schroom je dan niet om het risico te nemen om een steen van de pot te kopen.

  Vraag 3 – gesteld door Sanne Hofstede:

  Wat is het raarste/gekste/grappigste wat u meegemaakt heeft tijdens een wedstrijd?

  Antwoord:
  Het gekste was toch wel dat er ineens 3 jokers in het spel zaten, er lagen ineens 2 jokers op tafel terwijl ik er zelf nog een op mijn bordje had. Dit gebeurde op het Nederlands kampioenschap. Waarschijnlijk was er iemand zo leuk geweest om een steen met een ander spel te verwisselen.

  Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan ook eens een kijkje op de Facebook pagina van Peter: https://www.facebook.com/peter.mentzij.3750400 Rummikub Classic F

Copyright © 2017 Goliath. All rights reserved. All audio, visual and textual content on this site (including all names, characters, images, trademarks and logos) are protected by trademark, copyrights and other Intellectual Property rights owned by Goliath or its subsidiaries, licensors, licensees, suppliers and accounts. By using this site, you agree to the Privacy policy.