registerwin

Schetenjacht wint Speelgoed van het Jaar 2015!

 • Geplaatst: 4 november 2015, Geplaatst in Nieuws

  Hoera! Schetenjacht wint Speelgoed van het Jaar in de categorie 6 & 7 jaar!! Iedereen die op ons gestemd heeft heel hartelijk dank!

  Vanochtend heeft Keet! van Telekids op basisschool Willibrordus in Bovenkarspel de winnaars bekend gemaakt van het Speelgoed van het Jaar 2015. Deze feestelijke, 42ste uitreiking was live te volgen op www.speelgoedvanhetjaar.nl. Onderstaand de winnaars in de vijf categorieën:

  0 t/m 3 jaar: Vrolijke vriendjes – Magisch speelhuis (VTech)
  4 & 5 jaar: Drie kleine biggetjes (Smart)
  6 & 7 jaar: Schetenjacht (Goliath Games)
  8 & 9 jaar: K’nex KForce Mega Boom (Boti Europe)
  10 & 11 jaar: Meccano Meccanoid G15 KS (Spin Master)
  12+: Focus Drone (Spectron)

  Over Schetenjacht:

  Wie raadt welke tegenspeler heeft gezorgd dat de vaderfiguur in het midden een scheet laat? Het spel, dat ook draait om bluffen en een pokerface opzetten, is geschikt voor 3 tot 4 spelers vanaf 5 jaar.

  Schetenjacht bestaat onder meer uit een speelbord, vier scheetkussens met lampjes, vier neuzen, de vader speelfiguur en vier speelstukken. Doel is als eerste speler de finish te bereiken. Spelers mogen hun speelstuk verzetten als ze raden wie een scheet heeft gelaten of door de tegenspelers voor de gek te houden als ze zelf een scheet laten.

  Elke speler pakt een neus, een speelstuk en een scheetkussen met lampje dat ze voor de anderen verborgen houden. Als het lampje van jouw scheetkussen gaat branden druk je erop. Zo laat de vaderfiguur een scheet. Alle spelers moeten raden wie de schetenveroorzaker is en wijzen met hun neus naar wie volgens hen de dader is. De schetenlater, die uiteraard bluft, een pokerface opzet en zo een ander verdacht probeert te maken, mag zijn of haar speelstuk net zoveel stappen vooruit zetten als het aantal spelers dat voor de gek is gehouden. Wie het wel goed heeft geraden, mag zelf één stap vooruit. Zo gaat het ronde voor ronde verder. De eerste speler die het eindpunt bereikt is de winnaar van dit hilarische spel.

Copyright © 2017 Goliath. All rights reserved. All audio, visual and textual content on this site (including all names, characters, images, trademarks and logos) are protected by trademark, copyrights and other Intellectual Property rights owned by Goliath or its subsidiaries, licensors, licensees, suppliers and accounts. By using this site, you agree to the Privacy policy.