registerwin

Stem voor Speelgoed van het Jaar

 • Geplaatst: 3 november 2016, Geplaatst in Nieuws

  Je kunt nog tot en met 6 november stemmen voor de Verkiezing Speelgoed van het Jaar. Met je stem maak je kans op genomineerd speelgoed.

  Er zijn 2 spellen van Goliath genomineerd: Vos laat Los en Stikbot Zanimation Studio.

  Nominaties SvhJ 2016

  In de categorie 4 en 5 jaar is het actiespel Vos laat los genomineerd.

  De mening van de jury
  Een behendigheidsspel en kansspel ineen waarbij je niet kippig moet zijn. Een spel met twee onderdelen: het eerste deel bestaat uit het vullen van de zakken van de vos en het tweede deel uit het verzamelen van kippen in jouw kippenhok. Een verrassend spel dat makkelijk te spelen is.

  Toelichting ontwikkelingspsycholoog
  Vos Laat Los is een eenvoudig behendigheidsspel met een leuk verrassingselement voor 2 tot 4 spelers. De vos heeft een wijde broek en de spelers moeten daar om de beurt een aantal kippen in stoppen. Hoeveel wordt bepaald door het werpen van een dobbelsteen. Dit bevordert het tellen en het begrip van aantallen. Op een willekeurig moment zakt de broek van de vos naar beneden en vallen de kippen op de tafel. Dat zorgt voor het spannende element, want vanaf dat moment moet elk kind proberen om als eerste vijf kippen in zijn/haar eigen kippenhok te stoppen. De anticipatie op het moment waarop de broek afzakt zal bij de meeste kinderen voor veel spanning en hilariteit zorgen en dat maakt het spel leuk voor hun. In dit spel leren kinderen omgaan met eenvoudige regels en vooral met het wachten op het grote moment. Verder is het vooral een kwestie van oog-handcoördinatie en snelheid. Wanneer de leeftijdsverschillen tussen de spelers nogal groot zijn, dan is het verstandig om de jongsten een voorsprong te geven. Een leuke manier om vrij jonge kinderen samen een spel te laten (leren) spelen.

   

   

  In de categorie 8 en 9 jaar is Stikbot Zanimation Studio genomineerd voor Speelgoed van het Jaar.

  De mening van de jury
  Word je eigen filmregisseur en creëer je eigen YouTubefilmpjes. Behalve dat je allerlei foto’s uit de app kunt gebruiken, kun je ook je eigen foto’s toevoegen. En dat maakt het verschil voor de jury.

  Toelichting ontwikkelingspsycholoog
  Stikbot Zanimation Studio biedt kinderen een leuke manier om creatief bezig te zijn die helemaal past in de tijd van de moderne media. Kinderen kunnen stop motion animaties maken door de twee bijgeleverde poppetjes steeds iets van houding of positie te veranderen en elke keer een foto te maken met hun eigen mobiele telefoon. Met behulp van een App worden de foto’s vervolgens omgezet in een filmpje. De poppetjes worden gefotografeerd vóór een green screen, waardoor er allerlei achtergronden achter de animatie “geplakt” kunnen worden, waaronder ook eigen foto’s. Kinderen kunnen hiermee hun fantasie eindeloos uitleven en hun eigen verhalen maken en eventueel op YouTube zetten. Een leuke combinatie van creativiteit en media-techniek. Het geeft kinderen ook inzicht in hoe video werkt en hoe film-opnames (met name animaties) worden gemaakt. Het spelen met de Zanimation Studio vraagt allerlei vaardigheden: geduld en beheersing, omgaan met eventuele frustraties, precies werken (fijne motoriek), doorzettingsvermogen, planning en fantasie. Belangrijke vaardigheden om aan te leren en/of te verbeteren. Ondersteuning door ouders is wenselijk bij het opstarten en om hun te helpen wanneer het minder goed wil lukken. Het zal hun plezier in dit speelgoed vergroten en hun motiveren om grotere projecten aan te pakken. De Zanimation Studio is prima geschikt om in je eentje mee te spelen, maar ook erg leuk om samen met een vriendje of vriendinnetje te doen.

Copyright © 2017 Goliath. All rights reserved. All audio, visual and textual content on this site (including all names, characters, images, trademarks and logos) are protected by trademark, copyrights and other Intellectual Property rights owned by Goliath or its subsidiaries, licensors, licensees, suppliers and accounts. By using this site, you agree to the Privacy policy.