Meld je aan en krijg 10% korting op je eerste bestelling

Goliath games

Goliath Games is een internationale fabrikant en distributeur van speelgoed en spellen. Goliath is één van de bekendste spelfabrikanten ter wereld. De meest bekende spelletjes zijn hier ontstaan. Wie kent nu niet Rummikub, Triominos en Domino Express. Vrijwel iedereen is er mee opgegroeid. Maar vergis je niet, want Goliath is er niet alleen voor kinderen. Ook met je vrienden kun je met de spellen van Goliath een leuke avond beleven, bijvoorbeeld met spellen als Shit Happens of Tik Tak Boem!

Globaal bereik

Goliath is een van de laatst overgebleven familiebedrijven in de wereld van speelgoed en games. Goliath is opgericht in 1980 en is sindsdien enorm gegroeid. Momenteel bezit en exploiteert Goliath kantoren in Frankrijk, Duitsland, Spanje, Portugal, Polen, België, Nederland, de VS (Goliath LLC en Pressman), Canada, Hong Kong en Australië (Crown & Andrews). Het hoofdkantoor van Goliath (R&D, financiële administratie en logistiek) is gevestigd in Nederland, van waaruit Goliath exporteert naar ongeveer 70 landen wereldwijd.

Marketing plezier

De slogan van Goliath ‘Clever Together!’ is niet alleen van toepassing op alle producten die Goliath verkoopt, die plezier en geestigheid combineren, maar ook op alle interne processen om deze spellen te creëren en op de markt te brengen.

GESCHIEDENIS

Goliath Games is in 1980 opgericht door Adi Golad. Van een one-man-one-product-one-country-show verkoopt Goliath nu duizenden producten, met honderden mensen in dienst, in tientallen landen.

EEN OPROEP IN DE WOESTIJN…

Adi en Margreeth (zijn vrouw) werden verliefd tijdens een spelletje Rummikub, met de Israëlische woestijn op de achtergrond. Kort na hun ontmoeting onthulde Margreeth het spel aan haar familie in haar thuisland Nederland. De twee lieten alles vallen en volgden de roeping die hun leven veranderde.

HET VERVOLG

Vervolgens stopte Adi met zijn carrière als werktuigbouwkundig ingenieur, trouwde hij met zijn grote liefde Margreeth en ruilde hij zijn auto in voor 500 spellen. Daarna verhuisden ze naar Nederland en begonnen ze samen bordspellen te verkopen op straat. Ondanks alle obstakels op de weg, hebben Adi & Margreeth met hun grass-root marketing Rummikub enorm populair gemaakt onder de mensen. Het werd zelfs zo populair dat ze het wereldrecord hebben gevestigd met Rummikub, namelijk het meest aantal spellen per hoofd per bevolking in één jaar. En dit record behoudt Goliath nog steeds.

1,5 miljard consumenten bedienen

De uitgebreide inspanningen vormden uiteindelijk de solide basis voor de organisatie zoals die nu staat met kantoren en distributeurs over de gehele wereld: 1,5 miljard consumenten wereldwijd bedienen. Goliath is voortdurend op zoek naar nieuwe kansen, uitvindingen, distributeurs en talenten voor de grote verscheidenheid aan spellen en speelgoed.

Clever Together

Goliath gelooft dat de magie van sociaal-cognitieve ontwikkeling plaatsvindt wanneer je samen plezier hebt – Goliath draagt bij aan een beter leven door producten te creëren die ‘momenten van samenzijn’ stimuleren. 

Bij Goliath werken we continu aan het creëren van innovatieve producten die bijdragen aan de universele behoefte aan, en voordeel van, (sociaal) plezier. 

Kortom, Goliath gelooft in de lol van SAMEN SLIM zijn. 

Goliath’s kernwaarden

RESPECT & VERANTWOORDELIJKHEID

Goliath draagt bij aan de duurzaamheid van het bedrijf en de wereld waarin we leven, door producten te ontwikkelen en te verhandelen die veilig zijn in gebruik, op verantwoorde wijze zijn gemaakt en waar voor hun geld.

BETROUWBAARHEID & LOYALITEIT

Goliath gelooft dat vertrouwen, loyaliteit en betrokkenheid de hoekstenen zijn van langdurige relaties: met Goliaths medewerkers, uitvinders, leveranciers, klanten en consumenten. Met andere woorden: Bij Goliath zeggen we wat we doen en doen we wat we zeggen.

INNOVATIE

Goliath is trots op het ontwikkelen en verhandelen van leuke producten die inspireren door boeiend, nieuw, uniek en (tot nadenken) stemmend te zijn.

Wat maakt Goliath uniek?

Goliath is een echt familiebedrijf waar nieuwe spellen worden ontwikkeld. Wat Goliath zo uniek maakt is dat ze voor alle leeftijden wat hebben. Voor de allerjongsten verkoopt Goliath speelgoed, zoals Holle Bolle Big, en voor de wat ouderen verkoopt Goliath onder anderen bordspellen, zoals Sequence. 

Leuke weetjes

Wist je dat… Goliath bekend is geworden door het klassieke spel Rummikub. 

Wist je dat… Rolit in 2019 is genomineerd voor Speelgoed van het Jaar 2019. 

Wist je dat… Goliath elk jaar weer met nieuwe spellen komt en we met Club Goliath altijd opzoek zijn naar testers.

Wist je dat… op de site van Goliath klanten ook losse onderdelen kunt kopen, zodat men niet het hele spel opnieuw hoeft te kopen. 

Club goliath

Club Goliath is de nieuwsbrief van Goliath. Je kunt je in- en uitschrijven wanneer je maar wilt. Als je lid bent van de nieuwsbrief krijg je regelmatig mails met leuke nieuwtjes, testacties en winacties. Als je lid wilt worden moet je je aanmelden via het aanmeldformulier. Via de nieuwsbrief word je op de hoogte gebracht van al deze activiteiten, waaronder een aanmeldingsformulier voor het demoteam! Je kan je hier aanmelden.

CONTACT

Heeft u vragen en/of opmerkingen over onze producten?  


Goliath B.V.
Vijzelpad 80
8051 KR Hattem, NL

KVK: 08052676

Social media

BESTELINFORMATIE
Meld je hier aan voor Club Goliath!