Meld je aan en krijg 10% korting op je eerste bestelling
Home Spellen aanbod Checkers – Dammen

Checkers – Dammen

 9,99

  • Klassiek inklapbare dambord ideaal voor thuis of op reis.
  • Het doel is om alle schijven van de tegenstander te verslaan.
  • Om de beurten zetten spelers hun damschijven diagonaal op zwarte velden.
  • Damschijven kunnen promoveren tot koningen wanneer ze de achterste rij bereiken, waardoor ze in alle richtingen kunnen bewegen.

Gratis verzending vanaf €20,-
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd en gratis retourneren

Ben jij groot fan van dammen en zoek jij een klassiek dambord met damschijven? Dit klassieke inklapbare dambord van Goliath Games bied jou het perfecte dambord om thuis te spelen of om mee te nemen op reis! Met dit dambord kan jij jouw checkers skills tonen aan jouw vrienden, familie of andere tegenstanders! Dankzij het inklapbare dambord ook handig mee te nemen naar vrienden, familie of op reis!

Gewicht en afmetingen van deze damset

Deze lichte checkers set weegt maar liefst 227 gram en is dankzij zijn kleine afmetingen ook gemakkelijk mee te nemen naar vienden, familie of op reis! Het uitgeklapte dambord heeft een afmeting van 36x36cm.

Welke accesoires zijn inbegrepen in de damset?

In de checkers set zijn de volgende accesoires inbegrepen:
– 24 stapelbare damschijven (12 rood, 12 zwart)
– Dambord
– Meertalige spelregels

Hoe ziet het spelverloop  van dammen eruit?

De speler met de rode damschijven begint het damspel. De spelers doen vervolgens om de beurt een zet. Als een speler aan de beurt is, schuift die een van zijn damschijven één veld diagonaal vooruit. De bewegingsmogelijkheden zijn beperkt tot de zwarte velden tijdens het dammen. Om een damschijf van de andere speler te kunnen slaan moet het zwarte veld diagonaal tegenover die damschijf leeg zijn. Spring over de damschijf van de tegenstander naar het lege veld en verwijder zijn/haar damschijf van het dambord. Spelers mogen over net zoveel damschijven van hun tegenstander springen als er lege velden achter elke damschijf zijn. Als er een sprong mogelijk is met een damschijf moet de speler springen met zijn damschijf. Als een damsschijf de achterste rij (aan de kant van de tegenstander) heeft bereikt, wordt de damschijf een ‘koning’ die diagonaal vooruit of achteruit kan bewegen. De damschijf wordt tot de koning gekroond door er een andere damschijf bovenop te plaatsen. Koningen kunnen door gewone damschijven geslagen worden, maar bezitten het voordeel horizontaal en verticaal te kunnen bewegen.

Dammen voor jong en oud!

Bij de checkers set is een meertalige handleiding bijgeleverd die het spel checkers tot in de puntjes uitlegt. Zo is het zowel voor jong als oud makkelijk te spelen.

Leeftijd

6+

Aantal spelers

Speelduur

EAN code

8720077260795

CONTACT

Heeft u vragen en/of opmerkingen over onze producten?  


Goliath B.V.
Vijzelpad 80
8051 KR Hattem, NL

KVK: 08052676

Social media

BESTELINFORMATIE
Meld je hier aan voor Club Goliath!